Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oregánós-fokhagymás répasaláta

MME MME
120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A répát meghámozzuk, megmossuk, és ferdén 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Vizet forralunk, és a répát a forró vízbe téve 8 percig főzzük, majd leszűrjük.

A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az oregánót leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat simára keverjük az ecettel, az oregánóval, a köménnyel, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a répát, és legalább 2 órát érni hagyjuk.

Tálalás előtt még egyszer sózzuk, borsozzuk. Önmagában is, húsok mellé köretnek is finom.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss