17 dkg puha vajat habosra keverünk a cukorral, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Átszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaóport. A vajas masszához forgatjuk a keverék felét, majd 3,75 dl hideg vizet, és végül a maradék lisztes keveréket.
A masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ezután kifordítjuk a formából, és sütőrácsonhagyjuk kihűlni.
Felfőzzük a habtejszínt, majd belekeverjük a feldarabolt ét- és tejcsokoládét. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, kockánként hozzáadjuk a maradék (34 dkg) puha vajat.
A tésztát két lapra vágjuk. Az egyiket megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, majdaz egészet bevonjuk a maradék krémmel. Csokoládés bonbonnal díszíthetjük.