Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ördögi csokoládétorta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 51 dkg puha vaj
  • 21 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 21 dkg liszt
  • 3/4 ek sütőpor
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet sót
  • 11,5 dkg kakaópor
  • 3,75 dl habtejszín
  • 22,5 dkg étcsokoládé
  • 22,5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

  1. 17 dkg puha vajat habosra keverünk a cukorral, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Átszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaóport. A vajas masszához forgatjuk a keverék felét, majd 3,75 dl hideg vizet, és végül a maradék lisztes keveréket.
  2. A masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ezután kifordítjuk a formából, és sütőrácsonhagyjuk kihűlni.
  3. Felfőzzük a habtejszínt, majd belekeverjük a feldarabolt ét- és tejcsokoládét. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, kockánként hozzáadjuk a maradék (34 dkg) puha vajat.
  4. A tésztát két lapra vágjuk. Az egyiket megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, majdaz egészet bevonjuk a maradék krémmel. Csokoládés bonbonnal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss