hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ördögi csokikrém sóvirággal

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 150 fokra előmelegítjük a sütőt.

A tejszínt a tejjel egy lábasban elkezdjük összemelegíteni. Ahogy elkezd forrni, lekapcsoljuk, és az összetört csokit alaposan elverjük benne, míg teljesen fel nem olvad. A tojássárgájákat a cukorral és borssal kikeverjük, és kanalanként (de tényleg kanalanként) szépen lassan hozzákeverjük a tojáshoz.

Kis poharakba vagy szuflétálakba öntjük a krémet, alufóliával lefedjük és kilyukasztgatjuk, hogy a gőz eltávozhasson.

A tálakat egy magasfalú tepsibe tesszük, majd vizet öntünk a tálak köré, hogy a tálak feléig érjen. 175 fokon 35 percet sül, majd fél órát hagyjuk hűlni (de ne a sütőben).

Ezután legalább 2 órára tegyük hűtőbe. Tálaláskor a tetejére pici sóvirágot hintünk.

Megjegyzés

Amikor az édes és a sós angyali összhangban van.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss