Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orchidea szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral és a tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A csokis krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is.
Jól kihabosítjuk.

Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis-habos krémet. A tetejére a csokoládét 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk a sütit. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.

A porcukrot 2 evőkanál narancslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk, vagy habzsákba töltve díszítjük vele a desszertet. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.

Megjegyzés

Mindenki a saját fantáziája szerint díszíti.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek