hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orchidea szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • A csokoládés krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 dl langyos víz
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál 100 %-os narancslé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral és a tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A csokis krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is.
Jól kihabosítjuk.

Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis-habos krémet. A tetejére a csokoládét 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk a sütit. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.

A porcukrot 2 evőkanál narancslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk, vagy habzsákba töltve díszítjük vele a desszertet. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.

Megjegyzés

Mindenki a saját fantáziája szerint díszíti.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss