hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orchidea szelet

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a lapokhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • A mákos réteghez:
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl forró tej
  • 1 db alma
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • A kókuszos réteghez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 8 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • A tetejére:
  • mák ízlés szerint
  • kókuszreszelék ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lapok hozzávalóit kb. 2 dl tejföllel összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Két rész marad világos, a harmadikhoz belegyúrjuk a maradék tejföllel a kakaóport.
  2. A mákos rész készítése: A mákot 1 dl forró tejjel leforrázzuk, belekeverjük a cukrot a reszelt almát, fahéjat és a citrom reszelt héját.
  3. A kókuszos rész készítése: A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszeléket hozzá keverjük.
  4. Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az aljára nyújtunk egy világos tésztát. Erre terítjük a mákos tölteléket. Befedjük a másik világos lappal. Több helyen villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. Rátesszük a kókuszos részt, szépen elsimítjuk, majd a kakaós lappal beborítjuk. Ezután is megszurkáljuk a tésztát.
  5. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt kisütjük. A megsült tésztát egy nyújtó lapra kiborítjuk. A papírt lehúzzuk róla. Egy tálcát ráteszünk és visszafordítjuk. Hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk és a tésztára kenjük.
  7. Ízlés szerint mákkal, kókuszreszelékkel díszítjük. Pár órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük. 

 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt.Nagyon ízlett nekünk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek