Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marad az árstop! Nem változnak az alapvető élelmiszerek és az üzemanyagok árai

default user icon
MME
Marad az árstop: július elsejéig nem változik az üzemanyag és a kiválasztott élelmiszerek ára - az intézkedést Orbán Viktor jelentette be szerda délután.

Orbán Viktor szerda délután bejelentette: marad az árstop, július 1-ig nem változik az üzemanyag és a kiválasztott élelmiszeripari termékek ára.

"A kormány a mai ülésén foglalkozott az üzemanyagárak és az élelmiszerárak kérdésével. Egész Európában nőnek az árak, ennek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, az árak nőni fognak. Ezt azonban nem nézhetjük tétlenül, Magyarországon a kormányt mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményeitől. Ezért alkalmazzuk az üzemanyag esetében is, és néhány alapvető élelmiszer esetében is az árkorlátozást, illetve ársapkát.

Ezeknek a határideje hamarosan lejár. Ma döntenünk kellett, mi legyen. Úgy döntöttünk, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseket. Tehát mind az üzemanyagárak, mind az alapvető élelmiszeri termékek ára július elsejéig változatlan marad" - jelentette be Orbán Viktor.


Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt (BL 55)
  • finomított napraforgó-étolaj
  • házi sertéscomb
  • csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej

Ezek is érdekelhetnek

Friss