Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óraátállítás: nem minden óra áll át magától, ezekre figyelj oda!

default user icon
MME
Bár a legtöbb digitális óra már magától átvált az óraátállítás alkalmával, vannak olyan készülékek, amiken manuálisan kell átállítani az időt. Mutatjuk, milyen eszközök tréfálhatnak meg minket!

A téli időszámítás itthon minden év októberének utolsó vasárnapjára - 2023-ban október 29-re - esik. Ezen a napon hajnali 3:00 óráról 2:00 órára állítjuk vissza az órákat.

Az őszi óraátállításnak köszönhetően, ezen az éjszakán egy órával többet alhatunk, ekkor kapjuk vissza ugyanis azt az egy órát, amit a tavaszi óraátállítás időpontjában „elveszítettünk". Persze, így innentől kezdve egyre hamarabb sötétedik, a nappalok egyre rövidülnek, az estéket hosszabbnak érezhetjük.

Minden digitális óra átáll magától?

Szerencsére az okoseszközökön - például az okostelefonokon, okosórákon, tableteken, számítógépeken és laptopokon -  magától átállítódik az óra az aktuális időszámításra, azonban van néhány olyan eszköz, amit bizony nekünk kell átállítani, különben könnyedén becsaphatnak minket. Ilyen lehet a sütő, a mikró vagy a fűtési termosztát órája. Ezekre tehát különösen érdemes odafigyelni!

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss