Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Közben a zsemlemorzsát a vajban pirosra pirítjuk egy csipet sóval.
Kivajazott tűzálló tálba terítjük a karfiolt, megszórjuk a pirított morzsával. A tojásokat kézi habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, kevés sót, és szerecsendióval ízesítjük, majd ráöntjük a karfiolra. Reszelt sajttal megszórjuk, és előremelegített 200 fokos sütőben (vagy légkeveréssel 180 fokon) addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul a tetején (kb. 25 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre