Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tanulj főzni Széll Tamástól - ingyen! Online tanfolyamot indít a Lidl

default user icon
MME
Kezdőknek és haladóknak egyaránt exkluzív és egyedülálló tudást nyújtó, online főzőkurzust indít a Lidl Magyarország, mely mindenki számára ingyenesen elérhető. A tanfolyamra feliratkozók nem csak új recepteket, de különleges technikákat, fortélyokat is megismerhetnek, elsajátíthatnak a Michelin-csillagos séftől, Széll Tamástól. A kurzus célja, hogy sikerélményt, önbizalmat adjon az otthoni főzéshez, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

A Lidl Magyarország még 2014-ben tűzte ki célul, hogy forradalmasítja az otthoni főzést, és megmutatja, hogyan lehet a mindennapos főzés egyszerű, kellemes és könnyű. A főzést népszerűsítő edukációs kampány keretében az áruházlánc összesen hat, gyönyörűen illusztrált szakácskönyv, több száz online elérhető recept és videó segítségével vezette be vásárlóit a konyhaművészeti titkok és új ízek világába.

Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve, ezirányú tevékenyégét most még magasabb szintre emeli az áruházlánc és saját főzőkurzust indít. A Lidl online főzőiskola exkluzivitása abban rejlik, hogy a résztvevők – a főzéssel kezdő szinten kacérkodóktól kezdve a gyakorlott konyhamesterekig – a hazai gasztronómiai élet egyik meghatározó szereplőjétől, Széll Tamás Michelin-csillagos séftől tanulhatnak, és mindezt ingyenesen. Az áruházlánc YouTube csatornáján futó online kurzusnak köszönhetően a főzési tudással nem rendelkezők lépésről lépésre tanulhatják meg az alapvető technikákat, a különböző eszközök használatát és az alapanyagok megfelelő felhasználását, a haladók pedig tovább bővíthetik ismereteiket, így mindannyian magasabb szintre emelhetik főzőtudományokat és finom, egészséges fogásokat készíthetnek anélkül, hogy kimozdulnának otthonról.

„8-10 éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy szakács leszek. Rájöttem arra, hogy a magyar konyha csodálatos és rengeteg receptúrája van, rendkívül gazdag a gasztrokultúrája. Lojális vagyok a régi receptekhez, nem reprodukálok, hanem belenyúlok az általam ismert legjobb technikákkal, így a Lidl főzőiskola egy csomó régi és régi új dolgot fog megmutatni. A Lidl adja hozzá az alapanyagot, én adom hozzá azt az 1-2 évtizedes tudást és tapasztalatot, amit elsajátítottam az évek során, a nézők pedig hozzák a szorgalmat. Ennek a hármas együttállásnak köszönhetően pedig jól járnak nem csak a résztvevők, de családtagjaik és barátaik is" – mondta Széll Tamás.

Az online tanfolyam több modulból áll, melyek különböző alapanyagok köré csoportosulnak. Minden egyes modul három egymásra épülő videóból tevődik össze úgy, hogy az alapvető technológiától kezdve a komplexebb receptekig haladva dolgozza fel az egyes témákat. Az első videó kifejezetten technológia alapú, a másodikban szintén a technológián van a hangsúly, de már főzési tippek is vannak, a harmadikban pedig ötvözésre kerülnek az előző két videóban megtanultak egy komplett étel elkészítése során. Az online főzőtanfolyam előnye, hogy a videók segítségével könnyedén, saját tempóban és időbeosztásban lehet megtanulni főzni akár a nulláról, minden előzetes tudás nélkül, illetve a videók bármikor visszanézhetőek, és a receptek is elérhetőek.

„ALidl online főzőtanfolyamelindításával olyan könnyed, mégis egyedi tartalmat kínálunk, melyre itthon még nem volt példa. Külföldön az ilyen jellegű mesterkurzusok rendkívül népszerűek, de fontos különbség, hogy azok csak térítés ellenében érhetőek el. A mi célunk ezzel szemben az, hogy a tanfolyamunk által megszerezhető, rendkívül magas színvonalú tudást mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegyük. Ezáltal szeretnénk minél több emberrel megszerettetni az otthonfőzést és megmutatni azt, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű, de mégis nagyszerű és egészséges ételeket készíteni.” - mondta Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES, HABKÖNNYŰ A TÚRÓGOMBÓC - SZÉLL TAMÁS 3 EGYSZERŰ TRÜKKJE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss