Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós túrós pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csipet só
  • Továbbá:
  • 1 db tojás a kenéshez
  • liszt a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez elkészítjük a pudingot, ehhez 4 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor felét (7 dkg), a vaníliás cukrot, a pudingport, és habverővel jó alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan krémesre kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral (7 dkg) és egy csipet sóval. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre(34x35) nyújtjuk. A nagyobbik felét belehelyezzük a tepsibe, a tölteléket rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, rácsot készítünk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük felvert tojással (ez el is hagyható).

Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

A töltelék készítése több lépésből áll, de megéri a fáradságot. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss