Az élesztőt felfuttatom a megcukrozott langyos tejben. A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrot, csipet sót, tojást, a felfuttatott élesztőt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, tejföllel, hozzáteszem a búzadarát, a mazsolát, a reszelt citromhéjat.
A tésztát 4 részre osztom, mindegyiket kör alakúra nyújtom, nyolc cikkre vágom. A szélesebb végébe teszek egy kiskanál tölteléket és onnan kezdve feltekerem, zsírozott tepsibe rakom a kis kifliket, majd megkenem tojással.
180 fokos sütőben sütöm, még melegen megszórom vaníliás porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre