hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós töklámpás kekszek

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük. 
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) tök formát. A formák felébe sima, vékony pengéjű késsel szemeket és szájat vágunk. 
  3. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk  sárgabaracklekvárral.

 

 

Megjegyzés

Ha nincs tök formájú kiszúróformánk, rajzoljunk egy ilyen alakzatot egy vastagabb kartonpapírra, majd vágjuk körbe. Az így kapott sablont helyezzük a kinyújtott tésztára, és sima, vékony pengéjű késsel vágjuk körbe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss