Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós tésztakosárka színes gyümölcsökkel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8-10 kosárkához:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • fél narancs reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 kivi
  • 4 szem eper
  • 12 szem málna
  • 1 csomag tortazselé
  • A sárgakrémhez:
  • 2 dl tej
  • 1/4 rúd vanília
  • 4 dkg porcukor
  • 3 tojássárga
  • 3 dkg keményítő
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába tekerjük, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a tejet felforraljuk a vaníliarúddal. A porcukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A forró tejet folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz öntjük, tűzre tesszük. Amikor egyet forr, fél dl tejjel elkevert keményítőt hozzáöntjük, még egyet forralunk rajta, majd lehúzzuk a tűzről. Jeges vízfürdőben kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a tésztát 2 zsírpapír vagy sütőpapír között kinyújtjuk, a kosárkaformával kiszúrjuk, majd belenyomkodjuk a formába a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

A kihűlt krémet nyomózsákba töltjük, megtöltjük a kosárkákat, a tetejére ízlésesen elrendezzük a felszeletelt gyümölcsöket.

A tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, és amikor már majdnem köt, egy evőkanál segítségével bevonjuk a gyümölcsöket.

Megjegyzés

Tetszőlegesen más gyümölcsöket is használhatunk – idény és igény szerint.

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Zsolt további receptjeit a Mesterkurzus blogban találod!
A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss