hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós sajtos pogácsa

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg margarin (hideg)
  • 1 doboz tejföl (kisebb)
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 csomag sütőélesztő
  • 1 csipet kristálycukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg sajt (reszelt)
  • kömény

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Utána a tészta többi hozzávalóit (kivéve a tojásfehérjét és a sajtot) is beletesszük és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarjuk és 10 percig pihentetjük.
  2. Lisztezett, sík felületen a tésztát félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd rászórjuk a 7-10 dkg reszelt sajtot. Feltekerjük, mint a bejglit, a két végét összecsipkedjük, kissé benyomkodjuk, majd a sodrófával kicsit lenyomkodjuk. Letakarjuk és megint 10 percig pihentetjük. Utána kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét lekenjük a felvert egész tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Végül kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorba beletesszük a pogácsákat, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

TEPERTŐS-SAJTOS POGÁCSA >>> 

BURGONYÁS POGÁCSA>>> 

FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA>>> 

Ezek is érdekelhetnek