Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós pudingos-almás pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 dl víz
  • 3 dkg margarin
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 része a hűtőben várakozik a felhasználásig.

Az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük, a margarint, a citromlevet és a vizet hozzáadjuk, és félpuhára megpároljuk fedő alatt. Majd kihűtjük, és a vaníliás pudingport(por állagban) hozzákeverjük. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük, és az almához keverjük, szépen beleforgatjuk.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk, a tepsibe terítjük, a tölteléket beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.

200 fokon megsütjük, kockára vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek