Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós mézes szelet tejszínes mascarponekrémmel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál méz
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 3 csomag tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet és a szódabikarbónát összeszitáljuk. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, beletesszük a kakaót, a mézet, a porcukrot és a tojásokat is, alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel. Két lapban, 180 fokon, 10 perc alatt megütjük.

A krémhez a pudingokat a liszttel és a tejjel megfőzzük, kihűtjük. Hozzátesszük a tejfölt, a vajat és a porcukrot, csomómentesre kavarjuk, végül beleforgatjuk a mascarponét is.

Megtöltjük a lapokat a krémmel, egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük, amíg megpuhul.

Megjegyzés

A receptet és a fotót P.
- p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss