Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós meggyes pite

3 4.8/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
9 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek cukor
  • 2 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 30 dkg meggy
  • 2 ek cukor (+ a szóráshoz)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • fahéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

  1. Az omlós meggyes pite elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, hogy lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, és pár percig főzzük a fahéjjal, a cukorral, a rummal és annyi vízzel, amennyi ellepi. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, lehűtjük, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük. Pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra főzzük, majd félretesszük.
  3. A tésztát elfelezzük, téglalap alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük a 20x20cm-es tepsibe. Megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.

    13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>> 

    ÍGY KÉSZÍTS OMLÓS PITETÉSZTÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Életem első meggyes pitéje, puha, omlós (még másnap is), fahéjas-rumos, kissé kocsonyás meggytöltelékkel. Nekem ilyen az igazi meggyes pite! :) - Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek

Friss