Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós lekváros linzer egyszerűen

75 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin (hideg)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk citromlé
  • 1 csipet só
  • A ragasztáshoz:
  • lekvár (bármilyen ízű)
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
  2. Az összegyúrt tésztát elfelezzük, először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tészta bucival is így járunk el (a leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).
  3. A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).
  4. Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

GLUTÉNMENTES LINZER>>> 

ZABPELYHES LINZER ALMALEKVÁRRAL>>> 

MANDULÁS-LEKVÁROS LINZER>>> 

Megjegyzés

Tipp: Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss