Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós keksz mogyorókrémmel

75 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba beletesszük a puha vajat, majd hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel habosrakeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Alaposan összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk a tésztát.
  2. A simára gyúrt tésztát fóliába becsomagoljuk, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyútjuk, majd egy 4-5 cm-es szaggatóval korongokat szaggatunk.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük a kiszaggatott tésztakorongokat. Ezután előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 10-15 percig (légkeverésnél 150 fokon 10 percig) sütjük, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek .
  5. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat összeragasszuk mogyorókrémmel.Tálalás előtt a korongok tetejét megszórjuk porcukorral.

18 APRÓSÜTEMÉNY - linzer, isler, diós kifli, puszedli és keksz >>> 

GYORS ÉS MENNYEI REGGELI: NUTELLÁS KALÁCS POFONEGYSZERŰEN >>> 

9 VISSZAUTASÍTHATATLAN OREÓS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss