A száraz anyagokat (liszt,cukor,vaniliás cukor,sütőpor,só) kimérjük egy tálba,jól összekeverjük,majd a margarinnal összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást és annyi tejfölt,amennyitől összeáll. Ez a liszt minőségétől is függ, általában két púpozott evőkanál szokott jó lenni. A tésztát letakarjuk,és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket.Ehhez az almát meghámozzuk és lereszeljük.Mire ezzel elkészélünk,a tészta ki is pihente magát a hűtőben.Bekapcsoljuk a sütőt 180 °C-ra,légkeveréssel.
A tésztát ketté osztjuk,és az egyik felét liszttel behintett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.A kinyújtott tésztát a sodrofáracsavarjuk és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.Ha nem jött össze nem baj,odanyomkodhatjuk a kezünkkel is,vagy kipótolhatjuk a túllógó részekkel.Aki biztosra szeretne menni,az lisztezett sütőpapíron is kinyújhatja a tésztát,akkor azzal együtt teheti a tepsibe.
A tésztát egyenletesen megszórjuk a búzadarával,ez fogja felszívni az alma levét.A reszelt almából kicsavarjuk a levet,a cukorral és a fahéjjal elkeverjük,majd a darált kekszet és a citrom reszelt héját is hozzá adjuk,és egyenletsen elosztjuk a tésztalapon.A tészta másik felét is kinyújtjuk,és befedjük vele az almát. A tetejét megszurkáljuk,hogy a gőz eltudjon távozni,és megkenjük tojássárgájával.
Az előmelegített sütőbe toljuk,és kb.25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kissé hűlni,majd még egészben porcukorral meghintjük,azután szeletekre vágva kínáljuk.