Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Húsvét
MME
Ha még az ünnepek után is halmokban áll a szikkadt húsvéti kalács, akkor az alábbi ínycsiklandó maradékmentő receptekkel csodálatos új életet lehelhetsz belé!
Szinte nincs olyan család, ahol valamilyen formában ne kerülne az ünnepi asztalra sonka. Eszi is mindenki, de pár nap után érezhetően fogy a lelkesedés, a maradék hús pedig a hűtőben várja, mi lesz a sorsa. Arról szó sem lehet, hogy kidobjuk, de akkor mit tegyünk?
Nálad is tele van a hűtő sonkával és főtt tojással? Nehogy kidobd őket! Mutatjuk, hogy adhatsz új értelmet a húsvétról maradt ünnepi finomságoknak.
A gofri tökéletes finomság reggelire, uzsonnára, desszertnek, partira, ünnepekre, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Sőt, húsvétra is ideális választás lehet, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Ha húsvétkor túlzásba estél a sütés-főzéssel, és még mindig tele van a hűtő a maradék sonkával, kaláccsal és főtt tojással, akkor a következő receptválogatást érdemes lecsekkolnod. Olyan maradékmentő finomságokat gyűjtöttünk össze, amikkel új értelmet adhatsz a húsvétra készült finomságoknak. Akár egy komplett menüsort is összeállíthatsz a maradékokból!
Miután a maradék sonka is elfogyott, a szervezetünk gyakran kímélő ételek után kiált. Divatdiéták helyett dietetikus szakember praktikus tanácsaival és konkrét ételtippekkel segítünk kipihenni a nagy húsvéti traktát.
Kevés jobb felhasználása van a sonka főzőlevének, mint egy jó leves vagy főzelék, valamilyen hüvelyes zöldség felhasználásával. Mi most egy klasszikus mustáros lencsefőzeléket készítettünk belőle - nézzétek meg a videót, és próbáljátok ki receptet!
A tojás hálás alapanyag, a gyorsan elkészíthető ételek biztos bázisa. Húsvét közeledtével meg is mutatjuk kedvenc tojásos receptjeinket a kaszinótojástól a tojássalátán át egészen a frittatáig. Készítsd el valamennyit!
Bármennyire is furcsán hangzik, de megállíthatatlanul közelít a húsvét. Mintha még csak néhány hete lett volna karácsony, vagy a szilveszter, de máris itt a következő ünnep és vele együtt persze a tavasz is. S hogy megkönnyítsük a vendégvárás, csodálatosan omlós és puha hajtogatott vajas pogácsa receptet mutatunk nektek, ami akkor is jól jöhet, ha idén nem számoltok nagyobb vendégsereggel, locsolkodókkal.
Következő válogatásunkban egy villámgyors közvélemény-kutatás után összegyűjtöttük, hogy a Mindmegette csapatának melyek azok a kedvenc receptvideói, melyekből legalább egyet – ha nem kettőt – biztosan elkészít húsvétra!
A húsvét elengedhetetlen fogása a sonka, a tojás és a kalács mellett a többféle saláta, legyen az tojás-, burgonya-, uborka-, kukorica- vagy franciasaláta. Íme néhány hasznos köret és recept az ünnepekre.
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen sós nassolnivalók nélkül. Összegyűjtöttük a legízletesebb sajtos pogácsákat és rudakat, amelyek – a hozzáadott tejfölnek köszönhetően nem száradnak ki, omlósak és puhák maradnak még másnap is.
A húsvéti vendégvárás csúcspontja a hétfői locsolkodás, ám nem biztos, hogy addigra marad az ünnepi sós finomságokból. Ilyenkor jöhet jól a hűtőben pihenő, konyhakész leveles tészta, amiből, a megfelelő recept birtokában gyorsanan isteni finom, omlós sósakat készíthetünk. Csokorba gyűjtöttük a legjobbakat.
A fasírt tökéletes választás, ha a húsvéti menün gondolkodsz: számos alapanyagból, egyszerűen összeállítható, sokféleképpen ízesíthető. Elkészítheted főételnek, de feltétnek is remek, sőt vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme, a mi kedvenc fasírtreceptjeink!
Amennyiben friss, még meleg sós sütivel szeretnéd vendégül látni a locsolókat, akkor készíts nekik leveles tésztába tekert minivirsliket. A harapnivaló összeállítása pofonegyszerű, a sütési idő pedig extra rövid, mindössze 10 percet vesz igénybe.
Igazán retró melegszendvics készíthető a húsvéti sonka maradékából, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a régimódi, fűtőszálas szendvicssütőben pirítod meg a kenyeret és az egészet megkoronázó olvasztott sajtot! Videón mutatjuk a maradékmentő receptet!
Nincsen húsvét sonka, kalács, sárgatúró és hidegtálak nélkül. Akár főételt, akár salátát, vagy desszertet, vendégvárót keresel, ebben a válogatásban megtalálod a tökéletes receptet - videón is. Íme, a kedvenc húsvéti receptjeink!
A muffinokkal húsvétkor sem lőhetünk mellé: egyszerűek, pillanatok alatt elkészülnek, ráadásul csoda finomak. Sem a rokonok, sem a locsolók nem tudnak majd ellenállni nekik!
Kimondott büszkeséggel töltött el, hogy sikerült minden alkotóelemét hasznosítani a húsvétra vásárolt füstölt csülöknek. Nem ment semmi sem pocsékba, sőt három fogást is asztalra varázsoltam két főre, három napra.
A húsvéti főtt sonka vagy csülök mennyei étel, de nemcsak a hús, hanem a főzőlé is kincset ér, amit vétek lenne kiönteni. A lé átveszi a sonka füstös-sós ízét, meg persze a fűszerek aromáját, így tökéletes alapja lehet számtalan ételnek. Mutatjuk is a legjobb recepteket a sonkalé felhasználásához!
Kétségkívül húsvétkor vásároljuk és fogyasztjuk a legtöbb tojást. Ám a héját a legtöbben kidobjuk, mert nem is sejtjük, hogy mennyi mindenre használhatjuk. A növényápolástól egészen a fájdalmaink kezeléséig - máris mutatjuk a példákat!
A burgonyához a babérlevél és a majoránna is remekül passzol, de illik hozzá sokak kedvenc fűszere, a tejszínes ételek lelke, a tárkony is. Ha van otthon pár szem krumplid, akkor készítsd el ezt az ünnepi levest, ami nem egészen egy óra alatt a család asztalára kerülhet! Íme a recept.
A húsvéti sonka mellől nem hiányozhat a torma, ami egész évben a főtt csülök vagy a virsli elmaradhatatlan kísérője, továbbá köreteket és salátákat is képes feldobni.
Brutálisan húsos, szaftos kaja, amely egy nagyobb családnak is több napra elég lesz. Íme a fejedelmi húsvéti főétel, a töltött göngyölt császárhús, vagy más néven porchetta receptje videón!
A legjobb húsvéti ételek receptjeit gyűjtöttük össze, hogy még egyszerűbb legyen összeállítani az ünnepi menüsort. Főételek, saláták, desszertek – mindenféle finomság vár rátok. Íme!
Húsvétkor bármikor betoppanhat egy locsoló, akit illik megkínálni valami finomsággal. Mutatunk néhány tippet, hogyan szervezzük meg úgy a vendégvárást, hogy közben ne legyen extra kiadásunk.
Húsvétkor komoly mennyiségű tojás fogy, hiszen nemcsak a sonkához kínáljuk, hanem sütéshez is rengeteget használunk. Általában sárgájából több kell, így mindig marad néhány tojásfehérje a hűtőben. Hogy mi legyen a sorsa? Nos, semmiképpen ne dobjuk ki, készítsünk belőle vendégváró finomságokat!