Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olvadó hóember muffinok

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej
  • 15 dkg savanykás lekvár (pl. piros gyümölcsből)
  • A krémhez:
  • 10 dkg sűrű tejföl
  • 2 ek mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 2-3 ek kókuszreszelék
  • A díszítéshez:
  • narancssárga marcipán az orrhoz (lehet répa is)
  • 5-6 kocka olvasztott étcsoki a szemekhez és a kalapokhoz

Elkészítés

  1. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, a lekvárt és a csokis vajat is. Tejjel lazítjuk, és simára keverjük.
  2. Muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba merjük a masszát, úgy, hogy a forma 3/4-éig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon kb.- 30 percig sütjük.
  3. A díszítéshez a tejfölt elkeverjük a porcukorral és a mascarponéval, majd annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy enyhén folyós maradjon. A krémet a kihűlt muffinokra kenjük.
  4. A kalapokhoz és a szemekhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd egy zacskóba (a csücskét levágva) vagy habzsákba töltjük, és egy kiterített alufóliára pöttyöket, illetve kalapokat rajzolunk belőle. Miután megdermedt, óvatosan leemeljük az alufóliáról, és a muffinokra tesszük. Végül az orrát ismegformázzuk a marcipánból.

Megjegyzés

A gyerekek biztosan örülni fognak, ha elkészítjük nekik ezeket a mókás hóembereket. A nagyobbak már segíthetnek is az elkészítésben. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss