hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő! Imádja a konzerv halat és a szalonnát a brit sztárszakács

A Globalista Konyha következő vendége Oliwer Rowe, aki a magas minőségű, szezonális alapanyagok szerelmese. Izgalmas menüsorát november 19-20-án kóstolhatják az Apacuka étteremben. Oliver Rowe egy rövid interjúban mesél kedvenc alapanyagairól, különleges konyhájáról és nélkülözhetetlen konyhai eszközéről.

- Milyen a konyhája?

Egy régi Viktoriánus házban élek, hatalmas a belmagasság, és a konyha egy nagy szoba közepén található, teljesen elszeparáltan, csodás, kertre nyíló ajtókkal. Csakhogy, ez az első emeleten található és erkély nincs – rendkívül veszélyes! A konyha stílusa a 60-as évekből való, mára kicsit divatjamúlt. Ez volt az egyik első konyha, amit kerekesszékes embernek terveztek, ezért a pultok kicsit alacsonyak, de már megszoktam.

- Mindennek finomabb az íze….

- Vajjal! Ez a legjobb alapanyag a világon. Amikor a Konstam étteremben dolgoztam, egy London közeli farmról kaptuk a vajat. Hetente csak 20 kg-t készítettek. Ez volt a legfrissebb, legízletesebb vaj, amit valaha kóstoltam. Az évszakok változásával a vaj íze is átalakult, hiszen mást legeltek a tehenek. Nagyon hiányzik ez a csodás vaj. Mostanában sok kecskevajat eszem, mert apám nem fogyaszt tehénből készült tejterméket, és én is rákaptam.

- Mostanában rá vagyok kattanva a….

Szezonális ételekre. Néhány hete rengeteg Jersey Royals burgonyát és spárgát eszem, rebarbarát, grillezett újhagymát. Bevallom, a szalonna most a legnagyobb kedvencem. Tojás, vadfokhagyma és szalonna – tökéletes.

- A kedvenc konyhai eszközöm…

- Egy sokat használt gránit mozsár, amit kb. 15 éve vásároltam egy ázsiai boltban. A konyhám nem is lenne igazi konyha nélküle. A gránitról kezdetben lepattan néhány darab, de aztán az élek simákká válnak, beszívja az olajat, és tökéletessé nemesül. Ráadásul olyan súlya van, hogy alig bírom felemelni.

- Ha éhes vagyok….

Bármilyen konzerv hal jöhet, pirítóson. Egy másik nagy kedvencem a rizs – elég egy tálka rizs, némi szezámolajjal és szójaszósszal meglocsolva, fenyőmaggal, tökmaggal, kesudióval megszórva, némi zöldfűszerrel – hibátlan. Néhány perc alatt kész van, és úgy telít el, hogy nem érzem dugig telve a hasam. 

Oliver Rowe a legjobb őszi alapanyagokból állította össze első budapesti pop-up vacsorája alapanyagait, melyeket november 19-20-án az Apacuka étteremben a Globalista Konyha tálalásában kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Még több infó Oliwerről >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss