Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívás zöldbab

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabok végeit levágjuk és megtisztítjuk, majd 1-2 cm-es darabokra aprítjuk. Alaposan megmossuk, és tiszta vízben állni hagyjuk.

A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét, sót, cukrot. A zöldbabot és a burgonyát hozzáadjuk, és víz nélkül, fedő alatt 10-15 percig főzzük, hogy a bab vizet eresszen. Ezután annyi forró vízzel felengedjük, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Készre főzzük. Akkor jó, amikor a bab elveszíti élénkzöld színét (kb. 1 óra alatt fő meg).

Ha megfőtt, hagyjuk fedő alatt hűlni (ahogy általában az olívás zöldségeket).

Rizzsel tálaljuk. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy török cacikot (dzsadzsikot - joghurtos, fokhagymás, sós uborka)! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss