Elkészítés: A zöldbabok végeit levágjuk és megtisztítjuk, majd 1-2 cm-es darabokra aprítjuk. Alaposan megmossuk, és tiszta vízben állni hagyjuk.
A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét, sót, cukrot. A zöldbabot és a burgonyát hozzáadjuk, és víz nélkül, fedő alatt 10-15 percig főzzük, hogy a bab vizet eresszen. Ezután annyi forró vízzel felengedjük, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Készre főzzük. Akkor jó, amikor a bab elveszíti élénkzöld színét (kb. 1 óra alatt fő meg).
Ha megfőtt, hagyjuk fedő alatt hűlni (ahogy általában az olívás zöldségeket).
Rizzsel tálaljuk. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy török cacikot (dzsadzsikot - joghurtos, fokhagymás, sós uborka)! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre