A kápia paprikákat 15-18 percig sütjük a grillrácson, majd néhány percig hűlni hagyjuk. Közben finomra aprítjuk az olívabogyót és a petrezselymet, hozzákeverjük a krémsajtot, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt paprikákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd mindegyikből 2-2 szeletet vágunk. A paprikaszeleteket 1 púpozott teáskanálnyi töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk és 15 percre a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt mindegyiket félbevágjuk, és enyhén pirított kenyérszeletekre tesszük őket.
Kínálható önállóan is, de hidegtálakra is kerülhetnek a szeletek. Ha előző nap készül, a paprikatekercseket érdemes zárt dobozban tárolni a hűtőszekrényben, és csak közvetlenül tálalás előtt szeletelni. - Habliliom
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!