Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívás-paprikás pulykaragu sonkás rizzsel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej fehérhagyma
  • olívaolaj
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 zöldpaprika (lehet kicsit csípős)
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • durvára tört bors
  • A körethez:
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • zöldségleves
  • 10 dkg füstölt házi sonka

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk, a fehérhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

A hagymát a forró olívaolajon megfutatjuk, rászórjuk a húskockákat, és fehéredésig sütjük. Most hozzáadjuk a megmosott 1x1 centis kockákra darabolt piros húsú paprikát, a zöldpaprikát, a levétől leszűrt, karikázott fekete olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a paprika kicsit roppanós maradjon.

Közben a körethez a rizst forró olívaolajon átforgatjuk, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű zöldséglevessel, sózzuk, ha felforrt, egyszer megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk.

A sonkaszeleteket nagyjából 1x1 centis kockákra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, majd a forró párolt rizzsel lazán összeforgatjuk.

Tálaláskor az olívás-paprikás pulykaragut, a sonkás rizzsel körítjük. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Mielőtt a zöldpaprikát felkockázzuk, kóstoljuk meg, ha nagyon erős, az erezetét éles késsel vágjuk ki. Fontos, hogy a rizst párolás közben ne kevergessük, mert ragacsos, mászkos lesz.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss