hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívás lapos kenyér

MME MME
2 4.2/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sóval. 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez. 4 evőkanál olivaolajat beleöntjük 2,5 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adjuk. Kidagasztjuk, hogy lágy tészta legyen belőle. Kb. 1 órát kelesztjük.

A rozmaring leveleit és az olívabogyó felét apróra vágjuk.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, ellapítjuk, és belegyúrjuk a rozmaringot és az olívabogyót. Nyelv formájú lapra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük. A tetejét díszítjük a többi olívabogyóval, és még kb. 30 percig kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Beteszünk az aljára egy vízzel félig telt tepsit, hogy sülés közben ne száradjon ki a kenyér. Meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 35-40 percig sütjük.

A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Nagyon finom hozzá a tzatziki saláta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss