Elkészítés: A paprikákat alaposan megmostam, a sütőt grillfokozatra (250 fokra) állítottam, és addig sütöttem, míg a héján fekete foltok jelentek meg. Ez kb. 15 percet vett igénybe. A paprikát hűlni hagytam, majd kicsumáztam, külső, fényes és égett héját eltávolítottam, nagyobb kockákra daraboltam.
Az olívabogyót a paprikával, a teáskanálnyi olajjal, citromlével, valamint a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, kevés borssal és némi sóval keverőpohárba halmoztam, hozzárakosgattam a finomra tépkedett zöldfűszereket, és botmixerrel pürésítettem. Kóstolást követően lehet még a só, valamint a bors mennyiségét növelni, de érdemes először óvatosan bánni mindkettővel!
A kész olívakrémet zárható tetejű üvegbe kanalaztam, alaposan lehűtöttem. Friss kenyérrel, péksüteménnyel is remek, salátára is kerülhet, de paradicsomot is tölthetünk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre