Elkészítés: A disznónyelveket puhára főzzük babérleveles, sós vízben, majd a bőrétől megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Az olajon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, beledobjuk az olívabogyókat, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, és legalább 10 percig főzzük, amíg egy finom, aromás paradicsomszószt kapunk. Ha szükséges, az elpárolgó folyadékot a nyelv főzőlevével pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és belekeverünk 1 kiskanál cukrot is.
Beletesszük a finom paradicsomos, olívabogyós mártásba a disznónyelv csíkokat, még egyet rottyantunk rajta, és főtt tésztával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre