Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívabogyós sertésnyelv

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A disznónyelveket puhára főzzük babérleveles, sós vízben, majd a bőrétől megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Az olajon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, beledobjuk az olívabogyókat, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, és legalább 10 percig főzzük, amíg egy finom, aromás paradicsomszószt kapunk. Ha szükséges, az elpárolgó folyadékot a nyelv főzőlevével pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és belekeverünk 1 kiskanál cukrot is.

Beletesszük a finom paradicsomos, olívabogyós mártásba a disznónyelv csíkokat, még egyet rottyantunk rajta, és főtt tésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss