Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívabogyós-rozmaringos csirkecombfilé

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • Az olívás csirkecombokhoz:
  • 6 db csirkecomb kicsontozva /egész csontos csirkecomb is jó/
  • 10-15 dkg olívabogyó
  • 1 ág rozmaring vagy szárított rozmaring
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A töltött paprikákhoz:
  • 6 db paprika
  • 20 dkg feta sajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • só /ha szükséges/

Elkészítés

Elkészítés: A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, a rozmaringgal és 2 evőkanállal az olívabogyó levéből. A páclét a csirkére öntjük, és legalább 1 órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük.

A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk. A fetasajtot villával szétnyomkodjuk.

A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A besamelből a fetasajthoz keverünk annyit, hogy krémes állagú legyen, majd habzsákkal a paprikákba töltjük.

A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még kb. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük.

A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet, a betöltött paprikákat meg is sütheti. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss