Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-olívás tészta

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  2. A vékony karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 5-10 percig főzzük.
  3.  Beletesszük az apróra (2-3 darabara) vágott olívabogyókat, néhány percig még főzzük, majd a szószt összeforgatjuk a fusillivel. Miután elkészült, friss bazsalikomlevéllel megszórjuk és tálaljuk.

 

Megjegyzés

Ezt a szószt a 90 napos diétát végzők is fogyaszthatják szénhidrát napon - persze az olajbogyók mennyiségét nekik javasolt korlátozni.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss