Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívabogyós marhapofa

> 90 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg marhapofa
  • 30 dkg felaprított füstölt szalonna (kolozsvári például)
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg olívabogyó
  • 5 dl fehérbor
  • 5 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 10 szál kakukkfű
  • bors
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

  1. Mindegyik marhapofát elfelezzük, papírtörlővel megszárítjuk, vékonyan megsózzuk, -borsozzuk (kb. 1/2-1/2 kávéskanálnyi darabonként.)
  2. Kevés olívaolajon forró serpenyőben egy kis kérget pirítunk mindkét oldalára kb. 1-1 perc alatt. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és a hús sütéséből megmaradt olívaolajon kicsit megpirítjuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk (a hagymát 8 részre, a répát 3 cm-es darabokra, a fokhagymát karikákra). Egy magas falú fedeles sütőedénybe szórjuk őket, hozzáadjuk az olívabogyót és a pirított szalonnát. Enyhén megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd az egészet és összekeverjük.
  4. A zöldségeket megszórjuk friss kakukkfűvel, és a tetejükre helyezzük a húsokat. Felöntjük borral és vízzel az edényt, majd befedjük és 5 órára alacsony fokozaton omlósra sütjük a húsokat. 

Megjegyzés

Elkészítési idő: 5 óra (Nem tévedés!) - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss