Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oldalaskoszorú II.

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egyetlen kb. 10-12 cm-es sertésoldalas csíkot vásárolunk. Megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A tetejét meghintjük törött borssal, vékonyan megkenjük olajjal.

Egy nagyobb tepsibe helyezzük, és forró sütőben mindkét oldalán hirtelen megkapatjuk, majd kevés víz hozzáadásával és gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.

Zsírjából kiemeljük a két végét, hústűvel
összetűzzük, és csontjával merőlegesen koszorúszerűen előmelegített tálra állítjuk.

Miközben a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel, és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket.

Ízlés szerint utánasózunk és borsozunk, majd forrón a koszorú közepébe szedjük. Azonnal tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek