Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oldalas rizssalátával

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Nagyobb fazékban 3 liter hideg vizet a feldarabolt oldalassal, 2 fej megtisztított vöröshagymával, a lekapargatott sárgarépával, az egész borssal, kb. 2 teáskanál sóval és babérlevéllel felforralunk. Közepes hőfokon kb. 30 percig előfőzzük. Közben a rizst 3 dl forrásban lévő sós vízbe szórjuk, és fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 percig pároljuk.

A megmaradt vöröshagymát apróra felkockázzuk. Az ecettel és a felaprított petrezselyemzölddel összekeverjük, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd beledolgozzuk az olajat. A lecsöpögtetett kétféle babot a legyalult uborkával, a leszűrt, kihűtött rizzsel és a cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük. A mártással meglocsoljuk, és állni hagyjuk.

A kicsumázott chilipaprikát vákonyan felkarikázzuk. A présen átnyomott fokhagymát a mézzel, a ketchuppal és a chilivel összedolgozzuk. A lecsöpögtetett oldalasdarabokat megkenjük, majd forró grillen kb. 10 perc alatt minden oldalról megsütjük. A babos rizssalátával körítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss