hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oldalas fokhagymás-petrezselymes csuszával

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított oldalast felvágjuk 10 cm széles darabokra, majd sózzuk, borsozzuk azokat. A zsírt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet a meghámozott vörös- és 4 gerezd fokhagymával együtt. Ezután beletesszük az oldalasdarabokat, aztán 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Azután a sütő hőfokszabályzóját 110 fokra állítjuk, és főzzük-pároljuk a húst további 15 percig.
  2. A tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, majd félreteszünk 50 ml felfogott főzővizet. Felforrósítjuk a vajat, és fél percig pirítjuk rajta a megmaradt, megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tésztát, a felfogott főzővizet, valamint a finomra vágott petrezselymet, majd kevergetve további fél percig pirítjuk. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük.

Megjegyzés

Ha ropogósan szereted a húst, tálalás előtt pirítsd meg egy kevés zsíron. - MME

Ezek is érdekelhetnek