Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktató és megfizethető csirkés brassói nem csak hó végére

default user icon
MME
Csirkéből is készülhet szaftos és tartalmas fogás, ami még pénztárcabarát is. Mutatjuk a legfinomabb csirkés brassói receptjét!

A brassói aprópecsenye remek egytálétel, ha épp nincs ötletünk, mit főzzünk, gyakran erre esik a választás. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatjuk, tehetünk bele például borsót, gombát. Ezúttal a sertéshúsos verzió helyett egy könnyedebb csirkés receptet mutatunk, de nyugalom, ez is ugyanolyan szaftos és laktató!

Így készül a csirkés brassói

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna 
  • 2 db vöröshagyma 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • só 
  • bors 
  • 70 dkg burgonya 
  • olaj a sütéshez

Elkészítése: 

  1. Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott csirkecombot, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk pár percig. Fedővel lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (víz nem kell alá, mert a csirke majd enged magából).
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és sós vízben felrakjuk főni. Amint a víz felforrt, leszűrjük a krumplit. Azután bő, forró olajban kisütjük, és a csirkebrassói mellé kínáljuk.


Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek