Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olcsó és gyors ebéd csirkemellből: együtt készül a hús és a köret

default user icon
MME
Ha valami gyors és egyszerű, mégis laktató fogást keresünk, a csirkemell rizibizivel kézenfekvő megoldás. Ezúttal serpenyőben, együtt készül a hús és a köret.

Az egyedényes ételek zseniálisak, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és a mosogatással sem lesz sok gondunk. A csirke és a rizs párosításával ráadásul nem nagyon lehet mellélőni, általában mindenki szereti.

Serpenyős rizibizi csirkével

Hozzávalók: 

  • 40 dkg csirkemellfilé 
  • zsiradék 
  • 1 db vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 2-3 ek. paprikakrém (csípős vagy édes) 
  • bors
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó 
  • 25 dkg rizs 

Elkészítése: 

  1. Félcentis szeletekre vágjuk a csirkemellet.
  2. Egy kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobunk egy gerezd lereszelt fokhagymát, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál paprikakrémet, ízlés szerint csípőset vagy édeset.
  3. Rárakjuk a csirkét, és megpároljuk, közben óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és az előzetesen egy másik lábasban megpirított rizst. Körülbelül 3 dl víz vagy alaplé hozzáadásával kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

Tipp: Csemegekukoricával is feldobhatjuk a rizibizit.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss