Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olaszos rakott krumpli

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát félpuhára főzzük. Meghámozzuk és felkarikázzuk. A kétféle finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
  2. A paradicsomokat felkarikázzuk és megsózzuk. Egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba rendezünk. Kevés darált húst simítunk rá, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Megszórjuk kevés bazsalikomlevéllel, majd meglocsoljuk a tojásos tejföl egy részével.
  3. Folytatjuk a rétegezést, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.

TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>> 

LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI) >>> 

Ezek is érdekelhetnek