hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olaszos partifalatok (minifasírt)

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 2 db tojás
  • 50 dkg darált hús
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó (csapott)
  • 1 tk szárított bazsalikom (csapott)
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1/2 bögre zsemlemorzsa (+ a forgatáshoz)
  • 2-3 bögre étolaj (a sütéshez)
  • A tálaláshoz:
  • 3 db paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • 2 db mozzarella
  • 2-3 levél saláta

Elkészítés

  1. A tojást villával felverjük, majd egy közepes tálban alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt.
  2. Ezután kb. fél evőkanálnyi adagokból vizes kézzel falatnyi golyókat formázunk, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában, majd egy nagyobb tányérra sorakoztatjuk.
  3. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, annyit, hogy a fasírtok kényelmesen úszkálhassanak. A golyókat aranybarnára sütjük, közben gyakran átkeverjük, hogy szép egyenletes színük legyen, majd papírtörlőre szedjük mindet.
  4. A tálalótálat lefedjük a salátalevelekkel. Fogvájóra tűzünk előbb egy paradicsomszeletet, majd a fasírtgolyót, 1-1 bazsalikomlevelet, majd a kockákra vágott mozzarella sajtot. A falatkákat elhelyezzük a salátaágyon, mártogatóssal tálaljuk.

    Még több vendégváró falatka >>> 

    Még több fasírt és vagdalt >>> 

    Paradicsomos receptek >>> 

Megjegyzés

Kerti partikra, zsúrra, bulira, piknikre vagy akár meccsnézéshez is kitűnőek ezek a finom partifalatkák. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek