Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olaszos paradicsomos tészta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban 1 liter vizet forralunk, megsózzuk és kevés olívaolajat öntünk hozzá. A forrásban levő vízbe beletesszük a pennét, megkeverjük és al dentére (majdnem puhára) főzzük.
  2. Egy másik edényben felhevítünk kevés olívaolajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Amikor aranybarnára sült, hozzáadjuk a mozsárban durvára őrölt szárított csilit, majd belekeverjük a kockára vágott paradicsomot.
  3. Ha szükséges, felöntjük kevés vízzel. A szószt pépesre főzzük (habverővel kevergetve segíthetünk a pepesítésen.) Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. Amint kész a tészta, leszűrjük, majd rögtön a szószhoz adjuk, és keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a rukolát, majd kevés friss bazsalikommal díszítjuk.

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

10 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL >>> 

BÖGRÉBEN SÜLT PARADICSOMOS TÉSZTA - LÁTVÁNYOS VACSORA VILLÁMGYORSAN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss