Elkészítés: A bacont kockára vágjuk és kisütjük, majd félretesszük. A tésztát bő vízben kifőzzük. A csirkemellet a szokásos pörköltnél kisebb kockára vágjuk, majd pörköltet készítünk belőle, a paradicsommal és a paprikával együtt. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, fűszerezzük. Egy nagy tepsibe borítjuk a tésztát és a pörköltet, majd összekeverjük és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk a kisütött baconnal, rámorzsoljuk a juhtúrót, és ha szükségesnek látjuk, megpöttyözzük a második pohár tejföllel. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon kb. 30 percet sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre