Elkészítés: Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot (én edami sajtot reszeltem bele), nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Végül tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra (sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön).
A krumplikat vágjuk nagyobb cikkekre, majd tegyük bele egy tepsibe (én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem). Ezután locsoljuk rá az olajat, majd nyomjuk rá a citromlevet, és forgassuk alaposan össze.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben óvatosan forgassuk meg, hogy szép aranybarnára süljön. A sütőből kivéve ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan rázogassuk össze.
Tálaláskor a húspogácsákat a sült krumplival és ízlés szerint salátával kínáljuk.