Elkészítés: A hekkfiléket megsózom, félbevágom, és keresztben az olívaolajjal kikent tepsibe fektetem. Bazsalikommal, rozmaringgal meghintem. A hagymát karikákra vágom, a halra szórom, megborsozom. Erre teszem a paradicsompürét (csak csepegtessük, ne kenjük, és nem kell az égésznek paradicsomosnak lennie!). A paradicsomot is karikákra szelem, a hagymás hal tetejére rakom úgy, hogy lehetőleg teljesen elfedje, reszelt parmezánt hintek rá. Alufóliával letakarom a tepsit, és így teszem az előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig sütöm. Ha megpuhult a hal, akkor leveszem a tetejéről az alufóliát, és pár percig még pirítom a paradicsomot és a parmezánt a tetején. Spagettivel vagy párolt zöldségekkel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre