Előkészítés: A vöröshagymát, a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót az olívaolajjal és valamennyi fűszerrel (ételízesítő vagy pizza fûszerkeverék + só + bors) botmixerrel összepépesítjük. A darált húst jó alaposan összekeverjük a fűszeres péppel, és egy éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük. (Frissen is elkészíthetõ, de ha áll egy éjszakát, akkor finomabb.)
A paradicsomos pizzaszószt elkeverjük a sűrített paradicsommal, kevés frissen őrölt borssal, sóval, cukorral ízesítjük. A paradicsomokat felkarikázzuk, a pizza mozzarellát almareszelõn lereszeljük.
Elkészítés: Egy tepsi alját olívaolajjal enyhét beolajozzuk. Beletesszük a darált húst, és kézzel elegyengetjük. Megkenjük a paradicsomos szósszal, ráfektetjük a paradicsomkarikákat, végül rászórjuk a reszelt mozzarellát. Sütõbe tesszük, és közepes lángon kb. 30-40 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk, mert a hús finom levet ereszt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre