Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz szardellás lepény (Sardenaria)

120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag

Elkészítés

  1. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sóval és az élesztőporral. Hozzáadunk 2,25 dl meleg vizet és 2 ek olívaolajat, majd gyorsan simára gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva hagyjuk a duplájára kelni 60-90 perc alatt.
  2. Közben a megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Az egész csilit és a rozmaring lecsipkedett levélkéit finomra vágjuk. A paradicsomból 60 dkg-ot 1 cm-es kockákra darabolunk. A sugóhoz a hagymát, a csilit és a rozmaringot 3 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, megsózzuk, és a borral felöntve pároljuk kb. 5 percig.
  3. Egy 35 x 25 cm-es tepsit kikenünk 2 ek olívaolajjal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a tepsiben tovább kelesztjük 20 percig.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra. A megtisztított fokhagymát és a maradék paradicsomot felszeleteljük. A hideg vízzel leöblített szardellafiléket leszárítjuk, az olajbogyót kimagozzuk és felkarikázzuk. A tésztát megkenjük a lehűlt sugóval, kirakjuk a paradicsommal, a szardellával, az olajbogyóval és a fokhagymával, majd tetszés szerint megszórjuk a lecsipkedett oregánólevelekkel. Végül a lepényt az előmelegített sütő legalsó sínjén sütjük kb. 20 percig. Melegen és hidegen is finom.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss