A lisztet 1 db tojássárgájával, a sóval, a cukorral, az olajjal és bő 1 dl meleg vízzel összedolgozzuk. A ruganyos tésztát cipóvá formázzuk, és letakarva pihentetjük 30 percig.
A töltelékhez az apróra kockázott sonkát a felhevített 1 ek vajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A megmosott spárgasípok alsó harmadát lehántjuk, és a fás végeket levágjuk. Ezután a spárgát forrásban levő sós vízben haraphatóan puhára főzzük 6-10 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A ricottát krémesre keverjük a tojással és a tejszínnel, majd a parmezánnal, az aprított petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Óvatosan áttesszük egy belisztezett nagy konyharuhára, majd alányúlva jó vékonyra kihúzogatjuk a kézfejünkön. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, és megkenjük a ricottás keverékkel. Végül elosztjuk rajta a spárgát, megszórjuk a sonkával, és beborítjuk a szeletekre vágott sajttal.
A tésztalap két rövidebb oldalát behajtjuk, majd a rétest a konyharuha segítségével hosszában feltekerjük. A rudat az illesztéssel lefelé átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, megkenjük a 3 ek tejjel elkevert maradék tojássárgájával, és az előmelegített sütőben sütjük 40-45 percig.