Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz pulykaropogós

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalán megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, elkeverjük, és 3-4 percig kis lángon pirítjuk. A húst a hagymákkal átrakjuk egy tűzálló tálba, a szeleteket elrendezzük, majd megszórjuk a paprikával, a kakukkfűvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Megöntözzük a paradicsomlével, a csirkelevessel, a narancs- és citromlével. A sütőbe tesszük, és kb. 60 percig sütjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 440 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss