Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt kéred a pizzádra, megtagadják a kiszolgálást

default user icon
MME
Néhány feltétet kész szentségtörés a pizzára tenni, különösen, ha autentikus olasz pizzát szeretnénk enni. Ha valódi olasz pizzériában jársz, ne lepődj meg, ha a pincér nem hozza ki neked a pizzát ezekkel a feltétekkel.

Az igazi olasz pizza nincs telepakolva mindenfélével, a kevesebb több elvét követve gyakran csupán 2-3 feltétet tesznek rá, azok viszont garantáltan jó minőségűek. Ettől és a ropogós tésztától világszerte közkedvelt a mediterrán térség híres étele.

 

Feltétek, amiket soha ne kérj a pizzádra

Négy olyan feltét van, amivel tutira kivered a biztosítékot Olaszországban. Ha egy ottani, igazi olasz pizzériában jársz, soha ne kérj a pizzádra ketchupot, majonézt, ananászt és kukoricát.

Az ananászos pizzáról eddig is tudtuk, mennyire megosztó jelenség.
A ketchup-majonéz duót is értjük, bár valljuk be, itthon sokszor kerül a pizzánkra. Csakúgy, mint a kukorica, ami olyannyira népszerű feltét nálunk, hogy a Songoku pizza alap összetevője, ahogy a neve is utal rá.

Ha igazi olasz pizzériában jársz, ezeket felejtsd el, de hidd el, nem is fognak hiányozni.

 

Amit viszont még Olaszországban is lehet

Ha valami különös oknál fogva az igazi olasz pizza helyett egy kevésbé hagyományos változatot szeretnél enni, akkor kérhetsz feltétként virslit és sült krumplit a pizzatésztára. Ezt a verziót főleg a gyerekek kedvelik, valószínűleg az ő kedvükért veszik fel az étlapokra is.

 

(Borítókép: Shutterstock)

 (Forrás)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss