Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon összefőzzük.
A csirkemelleket keresztben elfelezzük, megsózzuk, megborsozzuk. Felverjük a tojást, megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában, majd egy kevés, forró olajban aranybarnára sütjük.
Egy hőálló tál alján szétterítjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket. Felkarikkázzuk a mozzarellát, és beborítjuk vele a csirkemellszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.